Un om grav:Octavian Paler.I

9 Responses to “Un om grav:Octavian Paler.I”

 1. Joaca de-a zodiile si cartile lui Octavian Paler, un rac desavarsit, mi-a oferit posibilitatea sa-i ofer unei femei in varsta, rac desavarsit de asemenea, marea trecere cu demnitate. Sunt atat de negativisti acesti raci ca daca nu-i intelegi te superi. Si nu e cazul. Iar Octavian Paler scrie undeva ca nu ceea ce voia sa faca a descoperit mai intai ci ceea ce NU voia . Am de asemenea legaturi foarte stranse cu cineva educat de un rac: orice ai propune, orice ai spune primul lucru pe care-l spune e nu. Dragi raci negativisti incepeti cu da ca trebuie sa risti putin , zic eu care sunt un taur. Dar oare am dreptate?

 2. …am indraznit sa ma gandesc si eu la ceea ce spune magdalena…daca are ea sau nu dreptate; probabil ca are
  dar mai cred ca nici nu-i nevoie sa-i intelegi in totalitate pe Raci …cred ca e de-ajuns sa-i iubesti si ei sa stie asta; in rest, cred ca Racii au neaparata nevoie de spatiul lor pentru a face uneori, cand viata sau ceilalti devin prea zgomotosi, un pas inapoi.. ar trebui sa le lasam asta – spatiul sa faca, din cand in cand, cate un salvator pas inapoi
  cat despre pacatele, erorile ori inconsecventele Racilor, cred ca ele nu sunt nici mai mici nici mai mari, decat ale oricarei alte zodii
  semnat: un Taur

 3. Am cunoscut tauri care nu au riscat nimic si nici nu isi doresc acest lucru. Acestia au ca religie siguranta, cred ca am mai afirmat acest lucru cu ceva timp in urma.
  Magda, nu cred ca zodia te face sa fii sau nu, un om deschis noului, open-mind cum se zice mai nou. Tine de inocenta, atat cat este in fiecare…sau mai bine zis cat a mai ramas, fiindca trebuie sa recunoastem ca am pierdut-o…vestea cea buna este ca o putem recupera, iar primul pas ar fi acesta: asumarea a unor riscuri cat de mici – la inceput – ca mai apoi sa putem sa ne asumam si riscuri reformatoare!

 4. Da , Augusta, ar trebui sa invatam sa riscam mai mult. Chiar eu am hotarat ( dupa 12 ani cand am refuzat sa ma implic)pe 6, sa iert si sa risc.

 5. Magdalena, sincer nici eu nu dau(sau nu dadeam) importanta zodiilor dar treptat am observat ca unele caracterizari se potrivesc de minune. toti racii pe care i-am cunoscut erau negativisti, taurii nu stiu exact cum sunt… ?! uneori poate sunt prea optimisti alteori negativisti convisi, sau ma insel?
  Are dreptate Augusta ca taurii au ca religie siguranta; chiar si riscul si-l asuma cu siguranta. Zodia iti face caracterizarea dar decizia de asumare a unui risc este individuala.
  Pe 6 trebuie sa ierti? Riscul e evident indiferent de X sau Y, cu iertarea e mult mai greu. :)

 6. Eu sunt taur si n-as putea sa spun exact cum e zodia. Daca siguranta e caracteristica atunci imi explic de ce am luat carnetul de conducere si am fost foarte bucuroasa ca am scapat de masina:n-am mai pus ,de atunci, mana pe volan.

 7. doamne….doamne ce om …..este 3 dimineata si in momentele mele cele mai tulburi doar auzul acestei voci ma calmeaza. Va multumesc domnule Paler ca ati existat.

 8. A FOST UN OM DESAVARSIT !

 9. Octavian Paler a fost un om deosebit, un scriitor valoros – dar departe de a putea fi numit desavarsit. Niciun om nu e desavarsit.

Leave a Reply