Un gol

Sinteza zilei imediat dupa moartea lui Octavian Paler. Mihai Gadea, Emil Hurezeanu si Ion Cristoiu.

7 Responses to “Un gol”

 1. Da, trei dintre cei (prea putini, din pacate) care l-au respectat si inainte de a muri.

 2. Un mare Gol ai lasat in urma, maestre… Si, cu toate acestea, ne-ai lasat atitea… Iti multumesc, domnule Paler!

 3. Sa ma ierte pragmaticii persiflatorii de citate, care insa il iubesc pe Maestru… recitesc diferite fragmente, citate, si ii vad si multele ganduri luminoase, calde… nu le uitati nici pe acestea cand vi se face Dor de el…

  ..si – da, Maestrul e si aici: “Nu dispreţui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric.”..

 4. E 2 februarie 2009.Citesc cartea “Convorbiri cu OCTAVIAN PALER”.Mi s-a facut un dor sfasietor de acest Om, cu tot si in tot ce a fost..
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-l ia in Imparatia Sa!
  florica munteanu cuc

 5. Domnule Paler sunt sigur k ne auziti cuvintele sufletelor noastre,dar eu doresc sa transmit aceste cuvinte prin material, deoarece vreau sa invat sa indaznesc a spune asa cum trebuie spus intr’o lume comuna cum e aceasta….:ii multumesc Lui Dumnezeu c a trimis un asemenea Om, si mai mult,Roman printre noi cu atatea invataturi si mesaje demne de o atentie si o insusire a lor .Domnul sa te aiba in pace!

 6. eu nu cred ca e un gol,e o incarcatura,pt ca a ramas in sufletele noastre…

 7. @ Bogdan, imi place cum privesti : “o incarcatura in sufetele noastre, si nu un gol”. Frumoasa cuvinte.

  @ Florica Munteanu, cartile lui Octavian Paler sunt intr-adevar deosebite. Iar citirea/recitirea lor, ne aduce, uneori, aminte ce om valoros a pierdut literatura/cultura noastra. Insa sa ne bucuram de scririle pe care ni le-a lasat si sa ne bucuram de invataturile oferite de ele.

Leave a Reply