Remember – Oglinda sparta

“Destinul este dupa parerea mea consecinta caracterului nostru cum zicea Heraclit pe vremuri, este decis de caracterul nostru, si in al doilea rand cred ca destinul nu este tenebros, ocult, undeva intr-o carte aflata in ceruri, ci este de fapt decis de niste amanunte foarte banale, niste fleacuri, carorar nu le dam importanta, dar care mai tarziu se dovedesc a fi fost decisive in viata noastra.”

Intr-adevar, fiecare am avut parte in viata de momente in care am ezitat sa facem acel pas spre ceva sau cineva; acea borna intre doua destine.
Cine intelege ce se petrece cu exactitate in constiinta noastra in acele clipe ? care este amanuntul care te determina sa nu “sari gardul” ?

5 Responses to “Remember – Oglinda sparta”

 1. intr-adevar cum spunea M.S Regina Maria-”Caracterul este destin”,dar in viata ajungi sa regreti riscurile pe care nu ti le-ai asumat..sau dk ti le-ai asumat…ai primit prea putin.Una dintre problemele mele noastre a ca nu stim sa ne punem marfa pe taraba,uneori dam prea mult si primim prea putin,nu stim sa ne aratam asa cum suntem noi..naturali…dar purtam masti ca sa ne ascunde de ce sa ne ascundem…de noi insine ,de crunta realitate.Insa vom sfarsi precum zicea Emil Cioran:”Moartea cea mai adanca si mai organica este moartea cand insasi lumina este un principiu de moarte”

 2. Alin, clar ajungi sa regreti riscurile care nu ti le-ai asumat fiindca n-ai cum sa stii ce ar fi fost daca… o faceai.
  Dar…repet, care este amanuntul care te tine pe loc in acea clipa ?

 3. Maestrul a fost “oprit” in acele clipe de cifra 44, atunci cand tatal sau a promis ca-i ofera 44 de lei.
  S-a dovedit mai tarziu a fi o cifra cheie in destinul Domniei Sale.

 4. Din pacate, in aceasta privinta nu sunt de acord cu Octavian Paler.Cred intr-o existenta a Cartii Vietii Vesnice, asa cum spun diferiti duhovnici si cum o marturisesc anumite pasaje din Biblie .Nu stiu in ce masura poate fi destinul nostru decis de caracterul nostru, cand in schema traiectoriei nostre pe acest pamant intram in contact cu diferite persoane care ne influenteaza destinul.

 5. N-am nici eu, niciun fel de explicatie – minune, Paula !
  Insa, persoanele cu care intram in contact, ne pot influenta metamorfoza caracterului.

Leave a Reply