In ce mai credem azi?

5 Responses to “In ce mai credem azi?”

 1. Dureros ..si totusi adevarat !

 2. Octavian Paler merita discutie cu un om de valoare, vrednic sa ii puna intrebari, nu un filfizon, tinerel care este depasit de subiectele si cugetarile acestui om cu o gandire atat de profunda !

 3. Domnule, afirmând acest lucru, chiar nu vă daţi seama că însuşi dvs., sunteţi un filfizon?

  DEX-ul spune ca:

  FILFIZÓN, filfizoni, s.m. (Fam. și peior.) Tânăr cu pretenții de eleganță și cu preocupări neserioase;

  Preocupările domnului Gâdea sunt departe de a fi neserioase. Este un tânar căruia domnul Octavian Paler i-a schimbat viaţa, devenindu-i mentor. Şi Octavian Paler va continua să schimbe vieţile multor tineri care, vor dori acest lucru.

  Tipul de om pe care dumneata îl reprezinţi, Octavian Paler l-a observat şi descris foarte bine, citez:

  “Zeflemeaua, este cea mai tristă formă de a fi incapabil de tristeţe; un blestem aproape, căci dacă iei totul în băşcălie, inclusiv o dramă, în ce mai poţi să crezi?”

  Iar faptul că nu prea mai avem în ce să mai credem în vremurile noastre este o adevarată dramă a acestui popor, şi chiar a lumii întregi, dacă ne gândim mai bine…

 4. Am uitat să scriu că mă adresez lui TUDOR…îmi cer scuze…

 5. Ma adresez domnului Tudor. Prima intrebare. Gandirea profunda zace in intrebare sau …zace in intrebarea Gandirii profunde tie? A doua intrebare. Ce raspuns ProFund ai la prima intrebare…fara sa te impiedici de mila umbrei tale NEexistenta! Parol

Leave a Reply