6 Responses to “Despre naivitate si apolitici”

 1. Trist…este trist sa ajungi dezamagit de propria-ti tara si sa te simti ca un strain…Nu este prima oara cand vad acest film, insa pot spune ca pentru mine este la fel de cutremurator ca atunci. Tocmai el, unul din marii nostri romani, sa-si piarda speranta…L-am descoperit pe Octavian Paler cu cateva luni inainte sa moara (a-mi fi iertata intarzierea, eu o pun pe seama anilor mei, poate nu destui) si, ironic, i-am terminat de citit autobiografia, “Autoportret intr-o oglinda sparta”, exact in seara in care s-a stins din viata……..un mare om…
  Va laud initiativa si eforturile de a realiza acest site…si va multumesc

 2. Nu cred ca mai sunt prea multe de spus, adevarul din vorbele lui Octavian Paler raman insa ca marturie peste timp. Un fel de condamnare daca vreti a oamenilor politici din Romania, care in nesabuinta lor, n-au timp sa se opreasca si sa se gandeasca cat rau au facut acestei tari si felul in care numele lor va ramane in cartile de istorie.
  Cand un om ca el, ajunge dupa o viata de 80 de ani sa simta ce a simtit in propria tara, inseamna ca este nu grav ci extrem de grav, cu atat mai mult cu cat sentimentul de “strain si singur” il traiesc multi din generatiile mult mai tinere care au luat calea exilului……si-a strainatatii.

 3. gustul trist de cirese amare al ” dreptului de a te simti strain ” in propria ta tara”, asta simt si eu, ca sunt o ciuta bantuita de spiritul de turma al haitii de ” intelepti ” si da, cata dreptate are OMUL asta mare si deosebit, care, nu a fost, ci ramane deasupra prafului de nouri, Octavian Paler.. trsit, trist, trist si totusi adevarat… un KRAJ in Regatul Naivitatii ,absenta disperarii fiind la fel de dureros sentiment ca absenta durerii…. un site extraordinar de cuprindere a nestematelor din Palatul de Clestar al mintilor “naive ” din tara lupilor singurateci…

 4. asta mi-a placut cel mai mult

 5. Daca L-am putea caracteriza pe Domnul Octavian Paler intr-un singur cuvant, acesta ar fi ….MAGNIFIC….
  Sper ca Geniul acestui mare patriot sa ne urmareasca vietile pentru totdeauna.
  Intr-adevar Domnule Paler…lucrurile nu s-au indreptat in cursul vietii Dumneavoastra…..a ramas datoria noastra….speram sa ne urmariti si sa ne ghidati pasii din Locul Fericirii Vesnice.

 6. Nu MAESTRE … nu te asemeni deloc cu poporul din care FACI parte … acest popor are cu mult prea firave legaturi cu gindurile tale!

Leave a Reply