O cupola…

“Vă amintiţi ce povesteşte Dostoievski despre minutele petrecute în faţa plutonului de execuţie? Despărţise, dacă ţin bine minte, acele minute în mai multe părţi. O parte pentru a-şi lua rămas bun în gând de la prieteni. O parte pentru a-şi aminti viaţa. Şi o parte pentru a privi cum soarele pe tabla unei cupole… Poate că trebuie să simţi sudoarea morţii ca să înţelegi, într-adevăr, cât de frumoasă e o cupolă care străluceşte. Pe care, altfel, o priveşti întrebându-te cât e de veche sau în ce stil e construită. Sau pur şi simplu n-o observi deloc. Şi poate că e o lege a compensaţiilor în toate. Cei care speră sunt tocmai cei care au cea mai mare nevoie de speranţă. La ce e bună speranţa pentru cel care are totul? În schimb, unul ca mine trebuie să creadă că orice rău are o limită. Inclusiv pustiul…”(Viata pe un peron)

Sursa poza:  www.comemorare.ro

 

3 Responses to “O cupola…”

  1. Din pacate, constientizam importanta vietii mult prea tarziu, cand suntem pe punctul de a o pierde…abea atunci vedem soarele care lumineaza cupola, abea atunci cupola nu mai este o piesa arhitecturata, ci doar lumina!

  2. “În schimb, unul ca mine trebuie să creadă că orice rău are o limită. Inclusiv pustiul”
    Imagina, oare, Maestrul pustiul ca o potentială limită a răului? Cred că era doar o variantă…, o treaptă a lui. A răului…

  3. cred ca pustiul are intr-adevar o limita… cu singura conditie sa nu existe in noi…

Leave a Reply