Singurătate

Voi care vă întoarceţi acasă
şi după ce-aţi închis uşa
spuneţi “bună seara”
voi nu ştiti ce-nseamnă
să intri pe o uşa tăcând.
(Scrisori imaginare)

11 Responses to “Singurătate”

 1. Superb!

 2. tacerea…o cruda actiune din partea celor din jur mai ales fata de propria familie…

 3. mi-a creat imaginea unui batran singur, care intra in casa, inchide usa, apoi isi da seama ca este singur.
  dincolo de usa e lumea, in casa, singuratatea.

  am trait si eu asemenea momente, de a intra in casa si de a dori sa am cui sa-i spun macar un simplu, buna seara.

  …si totusi uneori, au fost si clipe cand imi era dor de singuratate. cel putin o clipa.

 4. Singuratatea de care tot vorbeste maestrul cred ca l-a inspirat destul de mult in tot ceea ce a lasat dupa moartea sa.M-a fascinat tot timpul felul sau de a fi.Cateodata ma pun in postura sa de om singuratic,nu am curajul sa rezist mai mult de cateva minute.Si cat de frumos spunea Maestrul”cartile se scriu in singuratate,dar impotriva ei”.Sublim!

 5. este un avertisment si un strigat , adresat fiecaruia dintre noi , prinsi in fuga dupa bogatiile materiale mai mult sau mai putin motivate uitand sa ne gandim ca timpul trece si casa va deveni goala fara sa mai avem cu cine sa ne impartasim bogatiile …doar cu singuratatea …..adevarata noastra bogatie este sufletul si ceea ce avem in el de aceea sa nu uitam sa spunem ” buna seara ” persoanelor dragi atata timp cat ele exista langa noi…

 6. edes istenem

 7. Stiu si eu? Istenem a Doamne ne-o facut pe unii sociabili, pe altii taciturni… Eu pot fi atat de singur printre o multime de “buna seara” …

 8. Singuratatea e lucrul de care ne temem toti. De linistea care te apasa si care te strapunge. De aceea exista familie, prieteni, sau simple cunostinte. Si tot de aceea trebuie sa avem grija sa nu le pierdem pentru ca altfel vom ajunge acasa si nu o sa avem cui sa adresam un simplu “buna seara”… Cu respect, va doresc o seara buna.

 9. Singuratatea e uneori buna , in special in momentele unor decizii importante in viata noastra ..cand ai nevoie de timp in care sa iei decizii , decizii care pot sa iti schimbe viata uneori .Dar alteorii singuratatea te distruge , devi retras , singur intr-un loc din care greu mai poti evada .

 10. Ne-nstrainam de lume, de realitatea care ne-nconjoara, apoi ne trezim, dintr-o data, singuri. Mai rau e cind nu ne mai regasim nici pe noi insine. Pt. ca uitam de Dumnezeu, de existenta, in interiorul fiintei noastre, a scinteii divine! Ne-ndepartam, deci de Dumnezeu si de aici, ratacirea.

 11. Singuratatea imi curge prin vene, le corodeaza si se intoarce in inima care o reinnoieste odata cu aerul de-l respir si o retrimite in fiecare celula si asta se intampla la fiecare bataie de inima atat timp cat imi e sortita viata .

Leave a Reply