Definitia despartirilor

Nu stiam ca floarea amara a singuratatii
are daca o atingi pe obraz
sunetul unor pasi care pleaca.

13 Responses to “Definitia despartirilor”

 1. Pasii care au plecat sunt inca in tine……vei fi singur cand acesti pasi isi vor pierde cararile…..

 2. Uneori e bine sa fim singuri , sa stam la o cafea cu singuratatea, dar, sa intuim timpul potrivit cand musai sa ne ridicam, sa asezam ceasca de cafea pe etajera, la locul ei, sa revenim doar atunci cand e nevoie… sa privim inainte, sa mergem inainte… pentru ca sunetul acelor pasi care pleaca, ar putea fii preludiul baladei altor pasi, care ne indeamna spre alte carari, pentru a asculta sonata singuratatii… dar, cine ne opreste sa avem invitati la auditie, sau, sa zambim singuratatii si sa lasam copilul care si-ar alerga pasii prin ploaia de inca nerostite jocuri… da, nu am deprins jocul de-a singuratatea, si acum ea se joaca cu noi, si ne simtitm neindemanateci…vom invata un joc nou…. o definitie prea complexa si minunata, ca sa refuzi sa te apleci si sa te inclini cu mirarea si uimirea omului copil…. plcecaciuni si respecte….binevenita definitia, o boare de oxigen pentru calatorul inca cu dor de zbor, care tresare bolnav de teama singuratatii si e acolo, pitit in fiecare din noi. Frumos, minunat, divin… si nu zic vorbe din complezenta sau curtoazie gratuita, pentru ca atat timp cat ma inspira si ma scoate din starea de vegetare, ele vor avea rod> Multumesc.

 3. ceea ce este, este
  ceea ce nu este, nu este

  … din pacate…pentru ca pasii tai, nu vor, sa mearga, impreuna, cu ai mei,,

 4. poate despartzirile nu ar durea atat, daca am valora timpul petrecut in compania persoanei respective..si daca i am constientiza adevarata valoare..sau poate, tzinand cont de asta, nu s ar ajunge in situatzia unei despartziri..suntem incostientzi insa..inconstientzi de ireversibilitatea timpului si totodata de gradul de efemeritate al acestuia..in realitate insa nu putem spune ca traim un prezent..prezentul exista doar la un nivel teoretic..chiar simpla apasare a unei taste apartzine trecutului deja..suntem oare alcatuitzi doar din trecut si viitor?

 5. hmm imi vine in minte asta: “Da-mi fiecare clipa a prezentului tau, fiindca ea reprezinta viitorul clipei trecute si astfel sa fiu doar al meu”

  Sper sa te lamureasca :D

 6. [...] Definitia despartirilor [...]

 7. danielle —> din pacate da, e multe ori suntem alcatiuti doar din trecut….si un pik de viitor….

 8. Despartirea reprezinta neputinta de a avea in continuare ceea ce ti-ai dorit odata!

 9. Despartirea este este o mica moarte …dar este si o mica speranta…

 10. Genială definiţie!

 11. Dar continui sa asculti acei pasi care pleaca multa vreme..e un sunet din ce in ce mai chinuitor,care iti mistuie intreaga fiinta.o despartire te face sa meditezi la cat de frumos e omul si cum nu putem trai unul fara celalalt.suntem copusi cu premeditare..suntem obligati sa sufeirim,defapt,pentu asta traim:sa suferim de fericire si apoi de tristete.
  Mie despartirea imi lasa si o mica speranta…sansa de a face tot posibilul pentru ca acei pasi sa isi schimbe directia,si sa se intoarca iar spre mine.

 12. Acei pasi mereu vor ramane blocati in amintiri .. Parerea mea ca fiecare despartire va duce mereu la o noua regasire ..

 13. Acolo unde se termina iubirea incepe iremediabil despartirea.

Leave a Reply