“Vorbesc, deci exist!”

“I. Sa astepti oricat. II. Sa astepti orice. III. Sa nu-ti amintesti, in schimb, orice. Nu sunt bune decat amintirile care te ajuta sa traiesti in prezent. IV. Sa nu numeri zilele. V. Sa nu uiti sa orice asteptare e provizorie, chiar daca dureaza toata viata. VI. Repeta ca nu exista pustiu. Exista doar incapacitatea noastra de a umple golul in care traim.”

“Cand stam langa peron, trenul nu vine. Dar daca ne asezam pe calea ferata, trenul ar veni.”

“Pentru a redescoperi Paradisul, trebuie sa treci prin Infern.(….) Parca regasisem si pierdusem in acelasi timp o parte din mine.”

(Octavian Paler, Viata pe un Peron)

Ceea ce ne-a lasat O. Paler reprezinta vorbe vii. El chiar spune: “Eu par produsul cuvintelor mele“. Ele prind viata in momentul cand noi patrundem esenta ideilor, si le transpunem in realitatea noastra. Pe mine m-a ajutat sa-mi conturez puncte de vedere, convingeri sau conceptii despre cum trebuie sa traim timpurile prezente. Iar opera lui O. Paler poate oferi suficiente argumente care ne ajuta, pe TOTI, sa privim in profunzime, dincolo de “mastile de sticla”.

Recomand acest roman, pentru ca transmite atat optimism, cat si realism, dorinta de implinire, dar si singuratate. Dar modelatorii emotiilor noastre suntem chiar noi insine.

” Cauta oricarei lumini, umbra. Oricarei vorbe ecoul.” Gandurile, sunt pana la urma cel mai de pret dar. Gandurile, constiita si emotiile. Totul este sa le folosim in ajutorul nostru.Caci altfel, se vor intoarce impotriva noastra. Mustrarile de constiinta vin ca urmare a incalcarii moralei, iar asta ne va aduce mereu o stare emotionala tensionata, nedorita de fapt.

6 Responses to ““Vorbesc, deci exist!””

  1. […] http://octavianpaler.ro/comentarii-si-citate/vorbesc-deci-exist/ […]

  2. Foarte frumos spus :)

  3. ma bucur sa te gasesc si aici :)
    e un loc unde ma simt bine…

  4. Bun venit, Camelia. Te felicit ca ai ales aceasta carte. E atat de grea pentru mine!

  5. Acest blog este coltul meu de relaxare. Va felicit !

  6. Camelia felicitari pentru acest prim articol! si bine ai venit printre noi :)

Leave a Reply