Uneori

Mi se pare ca viata seamana uneori cu un miracol, e mai frumoasa decat mi-am putut imagina. Alteori, mi se pare ca totul e potrivnic, ca nu putem controla nici cea mai mica variabila a sa.

“De cate fleacuri a depins viata mea! Uneori, ma intreb daca destinul nu se exprima prin fleacuri. E forma lui de perversiune. Nu apare ca in mastile inalte asezate pe fundalul scenei in tragediile grecesti. Apare, de pilda, sub forma unei muste. O musca scaitoare care te bazaie intr-o dupa amiaza, impiedicandu-te sa iti faci siesta.” - Un om norocos, Octavian Paler

Ne place sa credem ca putem controla destinul nostru, dar ce se intampla cu amanuntele banale, care ne scapa de sub control. Si, care revin paradoxal atunci cand totul merge perfect spre a schimba directia lucrurilor, sau atunci cand totul pare imposibil, spre a ne salva in mod miraculos.

Nu stiu daca mi-ar placea o lume in care am avea puterea de a controla toate amanuntele propriului destin. Nu sunt sigura nici ca ne-am descurca cu asta, nici ca am lua mereu decizile cele mai bune cunoscand toate amanuntele.  Oricum unde ar mai fi placerea de a inatalni intamplarile norocoase ale vietii, chiar daca asta aduce cu sine adesea descoperirea amanuntelor sale mizere.

Uneori ma mir cat adevar poate sa incapa in cateva cuvinte: “Viata este un miracol ticalos de scurt.” - Octavian Paler.

Leave a Reply