Un dram de fericire …

“Nu exista viata mai pustie decat una care n-a iubit nimic, stiind ca intr-o zi va pierde totul.” – Mitologii subiective

Ce zici de o lume fara iubire, o lume lipsita de pasiune, vise si curajul de a le transforma in realitati … o lume a ratiunii, o lume fara sentimente, trairi si emotii ? E greu si de imaginat o astfel de viata, iar cu siguranta ar fi greu sa ii gasesti un rost. Caci viata capata sens doar prin ceea ce iubim, prin lucrurile si clipele pe care le pretuim, prin pasiunile noastre ; prin amintirile lasat de toate acestea si prin speranta de a le intalni din nou.

Clipele capata viata atunci cand pui atat de multa pasiune in ceea ce faci incat ai impresia ca totul se invarte in jurul visului tau, iar viata capata sens atunci cand iubirea pune stapanire pe fiecare minut al ei, timpul pare a se fi condensat, iar sufletului tau ii este frica ca nu va avea destul timp pentru a iubi.

” La ce mai foloseste o intelepciune care nu ingaduie macar un dram de fericire? “ – Mitologii subiective

O viata in care nu ai sarit in sus de bucurie, o viata in care nu te-ai poticnit in lacrimi de durere ca apoi sa plangi de fericire, e doar un drum intre nastere si moarte. Dar, o viata in care ai spus cel putin o data ” voiam sa inteleg lumea cu inima mea” , in care ai simtit emotia de a castiga si dezamagirea de a pierde, e mai mult decat un simplu drum, e o aventura, e o cale presarata cu zambete si lacrimi, e emotie, iubire si pasiune … e viata.

6 Responses to “Un dram de fericire …”

 1. Abia atunci cand ajungi la varsta cand prezentul este din ce in ce mai mult trecut si inainte ca patimile tineretii sa se transforme in vicii,realizezi cat de nepretuit este acest sentiment al dragostei pure.O Doamne , nu atingem nici in vreun fel desavarsirea, pt ca nu suntem in stare sa facem nici cel mai simplu lucru pe care ni L-ai cerut :sa ne iubim.
  Adeseori suntem luati de curent si actionam dupa sabloane colective si ne orientam pana si sentimentele dupa cei din jur,neavand curajul sa iubim intr-o maniera proprie,instinctuala.Citeam undeva si mi s-a parut fenomenal,ca ,,dragostea este ca fantomele,toate lumea vorbeste despre ele,dar sunt f putini cei care le-au intalnit cu adevarat .”Prin dragoste ne cladim adevarata fericire personala,(si cat este de fericit cel ce isi apara cu darzenie ceea ce iubeste!!!),dragostea face din noi adevarati creatori de arta ,de indata ce Eros ne-a atins ,dragostea da sufletelor mandrie si trupurilor aripi,dragostea recladeste lumea dand viata si inteles tuturor lucrurilor,dar cati dintre noi pot spune ca iubesc cu aceeas intensitate ca la inceput,cati pot spune ca au o iubire liniara?Iubirea vine ,pleaca…Oare cand vom invata s-o pastram intacta ,nealterata ?Oare vom reusi vreodata?Vesnic nemultumiti,vom realiza mult prea tarziu ca vremea dragostei a trecut deja si atunci ne agatam cu disperare de iubiri pasagere ,de minciuni cu iz de iubire,de broderii sentimentale lipsite de valoare,incercand sa impresionam cu ,,trecutul ”nostru,lamentandu-ne chiar,nerealizand cat putem fi de ridicoli.Sa te faci iubit din mila,cand dragostea se naste intotdeauna din admiratie,este o idee mult prea demna de mila. Dragii mei Iubiti-va mult, dar frumos, si nu uitati ca-i ,, o mare durere sa iubesti,o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere “…( I L caragiale )

 2. Ai pus atat de frumos totul in cuvinte!
  Si mai e speranta si increderea ca totul e ciclic si ca iubirea oferita vine spre tine tot ca iubire, fiindca asa esti TU-OMULE plamadit.
  Iubirea se inconjoara de iubire oriunde merge. A deveni iubitor este de fapt curajul de a pune capat fricii de pierdere a iubirii. Fara a fi tu acela care iubeste, vei depinde intotdeauna de prea multe circumstante si imprejurari, de comportamente si raspunsurile lor. Insa, sursa iubirii nu se afla in afara noastra.

 3. Aura, ” In miezul celor mai sterile ceasuri pe care le-am trăit, nu există, dacă voi cerceta atent, decât aceeaşi greşeală repetată în forme diferite: n-am înţeles că, tot ceea ce n-am iubit la timp, am pierdut. ” spunea Octavian Paler si cred ca fiecare ar trebuie sa reflectam asupra acestor cuvinte. :)

  Gabi, ai dreptate, a iubi inseamna a lasa deoparte frica de a pierde dragostea. :) Iar a oferi iubire, e un sentiment minunat. :)

 4. Nu imi pot imagina o lume fara trairi, fara simturi, fara iubiri.Putem sa simtim viata cu adevarat cand simtim iubirea la adevarata ei intensitate…fiecare minut si fiecare clipa sa simti iubirea in fiecare por al tau,, sa simti cum pielea ti se furnica…….:)

 5. Asa e Paula … e greu si de imaginat o lume fara emotii, iubire si trairi. :)

 6. [...] foloseste o intelepciune care nu ingaduie macar un dram de fericire?” – Octavian Paler, intr-un post bun scris de [...]

Leave a Reply