Tu, cat ai trait pana acum ?

„Anumite popoare din Antichitate nu socoteau decat zilele fericite. Si se citeaza cazul unui intelept care in pragul mortii si-a facut acest epitaf: „Am strabatut cincizeci si sase de ani si am trait patru”

Polemici cordiale 

Pentru fiecare dintre noi acest  calcul va reduce simtitor suma anilor „traiti”, daca vom numara doar zilele fericite.

Oricat de mult ne-am dori sa ne lungim viata traind cu mai multa deschidere sufleteasca, tot se intampla sa uitam importanta frumusetii clipelor rezonante cu noi insine si cu cei din jurul nostru.

Daca popoarele antice isi celebrau fericirea, omului modern ii lipseste tot mai mult bucuria de a darui si a primi fara rezerve din preaplinul sufletesc, faurindu-si astfel, propria fericire.

E un bun prilej sa ne amintim despre belsugul sufletesc, acum, in prag de mare sarbatoare crestineasca.

Si sa-mi permiteti sa va imbratisez imaginar pe toti cei care ati intrat in contact cu opera Maestrului si care continuati sa faceti asta, si atunci cand cititi aceste randuri.

Sarbatori fericite!

8 Responses to “Tu, cat ai trait pana acum ?”

 1. In 19 ani de…LIBERTATE nu cred sa am 1 an de FERICIRE absoluta [ cap - coada ] ! E rau ca ne multumim cu foarte putin [ nu socotim aici ''sanchi-guv.'' lui POC ] , NOI k popor . Tuturor celor ce-si aduc ,cu placere , aminte de caracterul d-lui PALER , CRACIUN FERICIT si-un AN NOU 2009 limpede si curat ca sufletele MARTIRILOR din .XII.’89 … LA MULTZI ANI !!!

 2. Luigy : fericire absoluta nu exista :)

 3. Luigy,
  la multi ani “traiti” !
  A nu ne multumi cu foarte putin sta in puterea noastra.
  Multumim pentru urari.
  Craciun fericit!

 4. Francisc,
  Da, a percepe ca termenii sunt relativi inseamna a te bucura mai mult de ceea ce ai langa tine!
  Craciun fericit!

 5. Este o mare problema de dat un raspuns corect la aceasta intrebare.Simplist e usor de raspuns dar daca te gindesti la calitatea vietii tale si nu neaparat numai la bucurii s-au satisfacii personale,ci si la ce ai dat tu bun celorlalti oameni,atunci e greu.Pentru ca noi oamenii traim intr-o societate care cu atit este mai avansata moral si spiritual cu cit oamenii ce o compun sint mai responsabili de faptul ca nu sint singuri si o buna parte din realizarile si satisfactiile personale se rasfring nemijlocit spre cei din jur.Cred ca marele OM OCTAVIAN PALER intotdeauna a dat celor din jur noua oamenilor tot ce a avut mai bun incercid ca ne ridice la nivelul lui de intelegere,intelepciune si gindire.LA MULTI ANI si la multe evocari a lui OCTAVIAN PALER

 6. La multi ani fericiti, Bardan!
  Si la mai multe clipe cu noi insine !

 7. [...] 2. “Daca popoarele antice isi celebrau fericirea, omului modern ii lipseste tot mai mult bucuria de a darui si a primi fara rezerve din preaplinul sufletesc, faurindu-si astfel, propria fericire.” [Tu cat ai trait pana acum?] [...]

 8. Andrei, da, cineva zambeste :)

Leave a Reply