Totul ne priveşte

“Ai înţeles, sper, că tot ce am aşteptat de la tine a fost sa accepţi că totul ne priveşte, de fapt.” - Apararea lui Galilei

Realizările sau eşecurile de azi, nu sunt decât rezultatele inevitabile ale acţiunilor de ieri, pentru că “totul ne priveşte”. Nu sunt acţiunile noastre cele care de fapt, ne influenţează destinul? În fiecare clipa, prin ceea ce întreprindem, ne modelăm în mod conştient sau nu, viitorul.

Deşi, adeseori nu suntem pe deplin conştienţi de consecinţele propriilor fapte, ele îşi vor lasa amprenta asupra vieţii noastre. Prin tot ceea ce facem , prin vorbele pe care le rostim, prin ceea ce gândim şi simţim atragem clipă de clipă în viaţa noastră lucruri, persoane şi evenimente favorabile sau mai puţin favorabile.

10 Responses to “Totul ne priveşte”

 1. foarte buna cartea asta! in ciuda simplitatii constructiei, mi se pare una dintre cele mai bune carti ale lui Paler

 2. Ionut Ciurea ar spune ca aici e vorba de Legea Atractiei :) . Nu, Andrei :) ?

  Adela, te felicit! Faci o treaba foarte buna! :)

 3. cam asa ceva; poate amestecat putin cu legea reciprocitatii

 4. Mi se pare o idee exceptionala acest proiect, cu atat mai mult cu cat este unul non-profit. Eu sunt o mare admiratoare al lui Octavian Paler si a cartilor sale. Inca de la prima carte citita, “Polemici cordiale’, mi s-a intiparit in minte si am vrut sa citesc tot mai multe dintre operele sale, astfel acum ma dictez dupa un citat din Domnia Sa: “Unii traiesc de parca ar avea zeci de vieti de trait iar altii de parca ar avea o singura zi”…eu aleg sa traiesc o singura zi….voi?

 5. Cu siguranta si noi, Ionela! :)

  Iti multumim pentru cuvintele frumoase! :)

 6. Dap, si noi :)

 7. [...] de Adela, pe [...]

 8. si cu legea cauza-efect

 9. Jez, de acord partial.
  Exista totusi o noncauzalitate. Nu-i cunosc foarte bine “radacinile”; ii cunosc efectele. In schimb, nu mi se pare un factor important; mai degraba, pasager…dar exista :)

 10. [...] “Ai înţeles, sper, că tot ce am aşteptat de la tine a fost sa accepţi că totul ne priveşte, de fapt.” – Octavian Paler [...]

Leave a Reply