Tlaloc

„Oraşul se pregătise să-l întâmpine cu o sărbătoare, dar printr-o coincidenţă ironică sosirea zeului ploii a fost însoţită de furtuna cea mai violentă din acel sezon de obicei uscat, ceea ce a împiedicat sărbătoarea…” – Caminante

Ţi s-a întâmplat şi ţie aşa ceva. Am dreptate, nu-i aşa? Şi ce ai făcut? Cum ai reacţionat în faţa imprevizibilului? Ai plâns de nervi? Te-ai ascuns în casă?

Nu e o soluţie. Trebuie să fii curajos. Şi asta deoarece nu e ceva imposibil. Curajul înseamnă să te implici într-o acţiune deşi abia poţi vorbi de emoţii sau de teamă. Asta e definiţia invingătorilor.

Şi este explicaţia pentru succesele celor care se ridică mental chiar mai sus decât un munte. În astfel de situaţii, o căprioară muşcă dintr-un leu. Şi nu invers!

Niciodată nu vei fi suficient de bine pregătit pentru a trece la treabă. Mereu se va găsi ceva sau cineva care să te critice şi să încerce să îţi adoarmă simţurile. Şi ce dacă plouă? Tu ştii că trebuie să ţinteşti spre soare. Şi spre o apă limpede.

Gata! Acum eşti pregătit. Nimic nu te mai poate surprinde. Tu eşti surpriza. Eşti chemat pe podium.

7 Responses to “Tlaloc”

 1. Bine, bine ! Ovidiu

  Nu stiu ce inseamna “Tlaloc”, sau poate nu inseamna nimic

  Am vazut, auzit ,de regula la TV sectiunea bashcalie ,pe unu’ care Ii intreba pe altii ,pe strada ,ce ar faca daca
  ar scadea …”Tlalocul”, de exemplu ?

  Oamenii, care desi nu intelegeau sensul cuvantului din intrebare , ca sa nu se faca de ras :( raspundeau in fel si chip.
  Si cand ma gandesc ca sunt atatia “cunoscuti” de-ai mei care afla acum ca nu stiu ce inseamna tlaloc :( imi vine sa inchid calculatorul , si asta dupa ce mi-am pierdut din timpul pretios de sambata , ziua mea preferata , in fata lui .
  O masca plange :( si una rade :)

 2. “Tlaloc” este titlul capitolului de unde am luat citatul:). Este cea mai mare sculptura veche din America Latina, masurand mai bine de 8 metri inaltime si cantarind aproape 200 tone. Aceasta scultura il reprezinta pe Zeul Ploii:).

  Multumesc pentru aprecieri, Dana:).

 3. “Aceasta sculptura” am vrut sa scriu mai sus:).

 4. Multumesc de “informatie” Ovidiu,
  N-am mai intrat pe aici de cateva zile !
  Nici nu credeam ca-mi va raspunde cineva ! mai precis tu !

 5. De ce, Daniela?:) Asa incult ma crezi?:)). Sa ai o seara frumoasa!:)

 6. OOO!
  Nu despre asta este vorba :(
  Nu credeam ca-mi vei raspunde nu din nestiinta , ci din neinsemnatatea comentariului :D meu !

 7. :)

Leave a Reply