Sunt liber :)

Esti pe drumul ce duce la implinirea ta, e o cale atat de frumoasa, incat, telurile pe care ti le-ai propus palesc … drumul in sine devine mai important, mai fascinant, decat finalitatea sa. Ti s-a intamplat asta? Atunci, foarte probabil ca nu te gandeai la faptul ca toate astea se vor sfarsi, ci te bucurai de ceea ce traiesti.

” Eternitatea nu poate fi smulsa zeilor decat clipa cu clipa.” - Mitologii subiective

Fiecare pasiune, fiecare drum, ficare scop propus va ajunge in cele din urma la o linie de sosire, cand totul va incepe sa devina doar o amintire frumoasa. Atunci de ce sa ne dramuim bucuria momentelor, la gandul ca toate astea se vor sfarsi?  In cele din urma, amintirea lor va rezista in fata timpului.

Octavian Paler spunea : “Sunt liber pentru ca nu ma tem sa iubesc ceea ce va muri.” - Mitologii subiective

9 Responses to “Sunt liber :)”

 1. Oare suntem cu adevarat liberi in masura in care ni se pun conditii si tot felul de reguli?Oare putem gusta libertatea adevarata decat in anumite ocazii, poate cand calatorim sau ne bucuram de micile placeri ale vietii? Pana si libertatea de exprimare ne este ingradita cateodata.

 2. In interior, putem alege in fiecare clipa sa fim liberi :)
  Asta cred ca a incercat si Maestrul sa ne arate.

 3. Paula, nu crezi ca suntem liberi in masura in care ne consideram liberi ? :)

  Ai dreptate, Gabi! :)

 4. In societate suntem liberi in masura in care nu le ingradim libertatea celorlalti.Si Paula are dreptate, exista coercitie din mai multe directii.Daca vorbim insa de libertatea spiritului, a gandirii, suntem liberi in masura in care nu permitem fortelor externe sa ne afecteze.Suntem stapanii propriilor noastre sentimente, trairi, emotii, ganduri si asta trebuie sa ne ofere o oarecare libertate intima.

 5. In lumea inerioara a fiecaruia suntem liberi, suntem liberi sa decidem asupra gandurilor, trairilor noastre, suntem liberi sa ne lasam sau nu influentati de factorii exteriori. Societatea, sau lumea exterioara, intr-adevar nu ne ofera aceasta libertate, insa tine tot de noi cat de apasatoare sau nu consideram aceste constrangeri sau reguli. :)

 6. hm…super interesant scris Adela..liberi ? , asupra gandurilor?…da, asupra trairilor?..da..in rest? nu mai ramene nimic, suntem constransi de societate , de cei de alaturi de noi, si la un moment dat de propriile cerinte…..liberi?…de fapt niciodata pana la capat

 7. Libertatea poate fi privita din foarte multe puncte de vedere. Nu suntem total liberi, sau adesea chiar foarte ingraditi, de normele sociale si viata exterioara. Insa asupra propriile sentimente, ganduri, trairi suntem liberi sa decidem “gradul” lor de libertate. Iar aici adesea putem spune ca suntem liberi in masura in care ne consideram liberi. :)

 8. Cred ca Maestrul se bucura citindu-ne gindurile expuse aici. Sa nu uitam primordialul ” Die Gedanken sind frei”…..Libertatea e o stare a spiritului, pe care o simti, sau nu o simti. Uneori, libertatea se poate invata, alteori ea se strecoara in sinele nostru si ne trezim ca e acolo, palpitind, vie. Sint atit de multe de spus…

 9. Frumos spus Monica, “libertatea e o stare de spirit pe care o simti, sau nu o simti”. Sunt multe de spus despre libertate, si multe polemici pe acesta tema. Insa toate depind de ceea ce intelege fiecare dintre noi prin libertate, si de acea forma de libertate pe care si-o doreste. :)

Leave a Reply