Octavian Paler si educatia copiilor

Acest articol este scris de Adrian Bunghez. Adrian a castigat unul dintre cele trei premii ale concursului nostru :) .

Oamenii nu mai citesc o carte elementara si noi avem pretentia sa il citeasca pe Octavian Paler?

Copiii au foarte multe de invatat de la Maestru. Dar cine sa ii educe in acest sens? Parintii impovarati de grijile existentei? Oameni care prefera sa se uite la TV in loc sa citeasca o carte? Aurul pe care Octavian Paler ni l-a lasat drept mosternire nu poate fi pus in acelasi loc cu zgura in care majoritatea romanilor isi traiesc viata. Aici apare punctul de ruptura.

Scoala romaneasca pune foarte mult accentul pe doua lucruri: pe materia didactica invechita si pe note! Exact! E mai important sa iei o nota mare decat sa iti ramana ceva in cap. Si atunci, cine se mai gandeste la scriitorii cu adevarat valorosi?

Octavian Paler, adu-ne un miracol! Ajuta-ne copiii !

One Response to “Octavian Paler si educatia copiilor”

  1. Situatia din vechea scoala romaneasca e binecunoscuta de catre fiecare dintre noi…iar introducerea operei lui Octavian Paler in materie este practic imposibila…deoarece nimeni nu isi concentreaza atentia asupra acestei situatii. Fondurile Ministerului Invatamantului sunt concentrate asupra trecerii informatiei pe format electronic…in situatia de fata nici un sfert din copii nu au la indemana un computer…sa nu mai punem in discutie si efectele negative ale vizualizarii informatiilor ore intregi pe monitoare.
    Momentan se cauta aerisirea materiei…nu revizuirea ei. Cine stie cate dintre marile genii au fost nevoite “sa paraseasca ” “marea scena” a manualelor de Limba Romana…si noi avem pretentia introducerii in materie a unor noi scriitori…Se pare ca opera domnului Paler va ramane in mainile noastre , cel putin pentru o perioada indelungata, rezulta ca e datoria noastra sa o transmitem mai departe.

Leave a Reply