Ochi frumosi

“Nu putem vedea toti cerul ca un astronom, pamantul ca un geolog, florile ca un botanist, norii ca un meteorolog, pasarile ca un zoolog. Am face din univers un Larousse enorm. Trebuie, probabil, sa existe pe lume si diletanti, a caror singura specialitate este melancolia. Si, evident, eu fac parte din ei.” Caminante

Am invatat de la viata ca oamenii au nevoie de a fi reinnoiti, readusi la viata, iertati.
Nu respinge niciodata pe cineva.
Frumusetea unui om nu tine de estetica figurii sale, ci se reflecta in sufletul sau prin pasiunea care o arata. Daca ma las influentata de aceasta atitudine altruista si generoasa, simt o caldura care-mi creste in piept. Ceva vibreaza in mine si ma apropie de adevar si de dreptate, de ceea ce este mai de pret in fiinta mea.
Inspiratia pe care o resimti in fata marinimiei unei persoane pe care o admiri sau in fata imensitatii unui peisaj, sau armoniei unei gradini, iti deschide mintea si inima catre moduri sublime de a fi si de a primi ceea ce lumea are de oferit si catre ce iti doresti tu sa-i aduci.
Pentru a avea ochi frumosi, stai cat mai mult in compania  persoanelor generoase.

7 Responses to “Ochi frumosi”

 1. Am citit undeva ca cei mai frumosi ochi sunt aceia care au plans. Nu se spunea insa daca au plans de durere sau de fericire. Am presupus ca e vorba mai ales de durere. Experienta proprie probabil si-a spus cuvantul.
  Se pare ca frumusetea ochilor trebuie sa aiba parte de botezul lacrimilor.
  Intr-adevar, sufletul isi scrie povestea in privire ca alti ochi sa o poata citi. Misterios este limbajul in care o face . Pentru ca ce cuvinte ar trebui sa folosim pentru a scrie bucuria unei mame care isi vede pruncul pentru prima data sau durearea unei mame care isi pierde copilul? Se citeste doar in privire si poti pricepe fara a avea nevoie de cuvinte.

 2. Lavinia,
  sunt impresionata de ceea ce ai scris.

  Da, se folosesc multe metafore pentru a descrie frumusetea privirii. Ochii care stralucesc de bunatate au ceva magic.

  Durerea sau fericirea inlacrimate au ceva sacru.
  Te pup si te mai astept.

 3. Sufar de o teribila incantare cand iau lectii de la diletanti ca Octavian Paler, pamantul inca ne suporta pe noi, astia desteptii si frumosii, si ii lasa sa plece pe cei ce mai aveau multe de spus. E posibil ca Dumnezeu sa si-i apropie mai repede pe cei mahniti, sa-i mai mangaie cineva si pe ei…

 4. Exista o minuscula posibilitate sa fi fost gresit interpretat si sper ca pana la sfarsit sa fiu inteles. Ar fi trebuit in comentariul de mai sus sa folosesc ghilimele cand am scris diletanti, desteptii si frumosii. Sunt convins pe de alta parte ca totul va iesi la bun liman cu un efort in plus, si nu voi fi etichetat drept rautacios, intrigant sau contestatar al maestrului Octavian Paler. Din contra…

 5. Paul, sunt sigura ca si tu ai ochi frumosi :)

 6. Alex, Silvia, aveti dreptate si va simt ca pe niste prieteni. Va multumesc pentru asta!!! Numai ca trista mea realitate este ca in timp, in sufletul meu s-a inchis o poarta. Poate ca tot timpul o va redeschide…E nevoie tot de timp si de putere pentru asta. Acum sunt prea vlaguita.
  Ramaneti aproape de mine, am nevoie de voi ca sa mai pot sa-mi inalt privirea si regasesc speranta ca sufletul meu se va implini din nou.
  Si as vrea sa nu va temeti, nu voi face din acest site un mijloc de a-mi expune nelinistile, nemultumirea, frustrarea. Nu voi mai raporta nimic la eul meu.

 7. Ochii sunt oglinda sufletului! :)

Leave a Reply