O speranta…

“Astazi stim ca nu putem sa facem nimic impotriva mortii, dar ca trebuie sa facem totul in favoarea sperantei. “ - Scrisori imaginare

Ce e speranta? Poate fi acea parte din viata fiecaruia ce refuza sa vada partea goala a paharului. Poate fi acea pata de culoare ce refuza sa se amestece cu umbrele vietii, sau de ce nu acea sclipire, acea raza de curaj ce ne ridica adesea din cele mai sumbre clipe.

Ori de cate ori ne simtitm “pierduti”, ni se pare ca toate eforturile noastre au fost zadarnice, ca toate idealurile noastre s-au risipit. Speranta e cea care ne aduce in suflete increderea de a continua. Ea ne “sopteste” in momentele de cumpana ca visele noastre se pot transforma in realitati.

O viata fara speranta? Dar, nu e oare viata noastra un sir de idealuri, planuri, pasiuni, motivatii si actiuni, sustinute de speranta unui scop devenit realitate?

“Dacă adevărul este ” ceea ce exista”, speranţa este acea parte din ceea ce există care nu vrea niciodată să se aşeze în genunchi, care refuză să se consoleze, să se împace cu răul.” - Polemici cordiale

8 Responses to “O speranta…”

 1. Cum bine spune proverbul: Speranta moare ultima.E ultimul lucru de care ne putem agata in momente in care ni se pare ca toate nu vor merge ca pe roate.

 2. Este ceea ce ii trebuia Romaniei, este ceea ce Romania nu a putut intelege si nici nu va putea curand. Un altul ca el, peste multi ani, poate voi apuca sa mai apuc inca unul care macar sa se aproprie valorii lui Paler. Dar sunt sceptic. Insa am speranta, speranta ca acest neam se va ridica din ridicolul si penibilul pe care noi, toti, le-am impratisat.

 3. Paula, speranta e intr-adevar, ultimul lucru de care ne putem agata in momentele de incertitudine din viata noastra. :)

  Alienware, ar fi minunat sa vedem mai multi oameni care spera la o schimbare, asa cum ar fi minunat sa vedem mai multi oameni care si actioneaza in directia acestei schimbari. :)

 4. Intr-adevar, speranta moare ultima si ar fi minunat sa vedem multi oameni care spera la o schimbare…:(

 5. E minunat sa vezi oameni sperand si construindu-si bucata cu bucata visele. :)

 6. O viata fara speranta? Acest lucru inseamna resemnare, inseamna moartea sufletului…Putem trai fara suflet?

 7. Lorena, nu stiu cum ar arata o viata fara speranta. Personal, tind sa cred o viata fara speranta e cel putin greu de imaginat, daca nu imposibila. Avem nevoi de sperante, ca sa putem continua. :)

 8. Daca nu ar fi speranta…Pai atunci ce sens ar mai avea viata in sine, continuitatea ei?
  Speranta este bazata pe credinta si nu ma refer aici la religie, ci la puterea de a crede intr-un ceva mai bun realizabil.De cele mai multe ori acel ceva mai bun devine realitate si face ca speranta sa isi aiba rostul.Evenimente minore din viata de zi cu zi ne arata acest lucru,trebuie doar sa stim sa le apreciem.
  Speranta…fara ea nu existam, cei ce isi pierd speranta ajung la sinucidere,crime etc.,dar nu toti cei ce fac acest lucru si-au pierdut neaparat speranta, ci mai degraba vointa de a vedea ca aceasta exista…

  http://paginideadevarvirtual.blogspot.com/2010/04/curiozitati6-credinta-si-cainii.html

Leave a Reply