Noi, femeile, am dorit intotdeauna sa fim mintite frumos

“E nevoie, oare, sa va explic ce ati facut din destule femei?Niste fiinte care dupa ce au dormit multi ani langa un barbat, i-ar da cu ceva in cap intr-o zi.Se pot compara, oare, asemenea barbati politicosi si enervanti cu Don Juan? Oricat ar fi de porc, el a lasat in urma lui numai regret. Caci noi, femeile, am dorit intotdeauna sa fim mintite frumos.”(Octavian Paler-Calomnii mitologice)

Culmea paradoxului este definita prin aceste cuvinte si as putea extinde ilogica aparenta a frazei la nivelul tuturor oamenilor indiferent de sex .Este preferabila o minciuna ambalata frumos care te face sa traiesti senzatii si fiori decat o viata anosta si fara nicio satisfactie. Este preferabil sa fii 1 an vultur decat 10 ani cartita. Sa preferam o miciuna fie ea si frumoasa unui adevar depresiv. Si se pare ca sindromul s-a perpetuat de-a lungul generatiilor din moment ce intalnim femei cumsecade iubite de nimeni si barbati cuminti nebagati in seama. Ce le-ai putea reprosa ? Cumintenia? Cumsecadenia? Dar cum sa traiesti murind in fiecare zi? Si totusi Don Juan este demn de mila avand in vedere ca nu a cunosct nicioadata iubirea ci numai dorinta. Dar cine are curajul sa ridice piatra?

5 Responses to “Noi, femeile, am dorit intotdeauna sa fim mintite frumos”

  1. Multumesc, Ana Maria ca ai abordat subiectul.
    Cand adevarul ajunge sa ne deprime, disperarea ne impinge pe noi, femeile, sa ne construim o minciuna cu meticulozitatea mesterilor chinezi. Da, ne mintim pe noi insine, ne cream fantezii, baloane sensibile de sapun care se sparg repede, dezvaluind realitatea…E o incercare nereusita de evadare din acel adevar cu care nu ne impacam. Bine sau rau, asta e ce facem noi, restul face Dumnezeu…

  2. Excelent June. Vorbind despre noi poate reusim sa ne infrangem temerile si deziluziile.Ma gandeam candva ca povestile cu Fat Frumos si Ileana Cosanzeana ar trebui sa nu mai fie spuse ins am cunoscut o femeie care mi-a spus :”Nu,caci aceste povesti ma tin in viata”.Daca am inceta macar pentru o clipa sa jucam acel rol, altul decat cel real si daca am inceta macar pentru o clipa sa fim ipocriti probabil ca multi dintre noi am renunta la a ne mai minti singuri.As incerca totusi o nota ceva mai optimista si as adauga ca de fapt trecand inclusiv prin minciuna avem o sansa de a gasi adevarul.Execelent June!

  3. Multumesc, Anamaria!

  4. Piatra? Dar chiar Don Juan o ridica! Perfectionist cum este, amant absolut ar fi, de nu si-ar chiar dori iubirea…

  5. @mirella Intrebarea era cine poate sa ridice piatra in privinta dorintelor femeilor ?!Care dintre noi, oamanii, nu ne-am simtit la un moment dat atrasi de un mod de viata cu ceva mai mult adrenalina?Care dintre noi ne-am avut macar o data in viata impulsul de a merge catre o minciuna frumoasa?Daca exista cineva care nu a facut/simtit acest lucru sa ridice piatra

Leave a Reply