Nimic nu ne opreste sa visam „fara masura”

„Unii se nasc cu vocatie de aventurieri, de deschizatori de drumuri ori cu alte „abilitati”. Eu am ezitat mereu, din pricina ca am incercat sa impac in mine doua eu-ri diferite. Unul, rational, cu o mare nevoie de logica. Altul, afectiv, care nu s-a putut ridica deasupra sentimentelor. Eul rational a tanjit, constant, sa ma comport rezonabil. Eul afectiv i-a zadarnicit mereu eforturile. Rezultatul ? Niciodata n-am stiut prea bine ce vreau. Si niciodata nu m-am multumit cu ceea ce am reusit sa obtin”

Calomnii mitologice

Suntem inteligenti, spirituali, zambim amabil, suntem rafinati, dar numai in cetatea noastra, numai intre zidurile ei. Cand viscolul si ploile se abat asupra teritoriului delimitat ne trezim speriati la gandul ca nu suntem chiar centrul Universului. Natura pe care o ignoram in repetate randuri, loveste cu prezenta-i teribila, scotand la iveala teama de a pierde comoditatea noastra, recent amenintata. Cu ce-ar gresi o minte neclintita, de ceea ce nu-l limiteaza?

Si cati oare nu sunt ca mine ? Copii ai marilor orase, flori de asfalt, crescand capricios si cateodata „interesant”.

Deopotriva autocritica si-ndemn.

„… ma pot uita, oare, in urma, fara teama ca am ratat tocmai ceea ce n-as fi vrut sa ratez? Sau am dorit mai mult decat se cuvenea?”

 

10 Responses to “Nimic nu ne opreste sa visam „fara masura””

 1. E ingrozitor sa descoperi , intr-o zi,ca nu ai facut altceva decat sa te consideri ” centru universului”. Ca in toate actiunile tale te-ai crezut unic.
  Momentul “trezirii” nu e cel mai greu, insa , ci constientizarea rautatilor pe care le-ai facut de-a lungul timpului.
  Vindecarea e grea si poate trena, dar atunci cand pornesti la drum nu ai motive de intoarcere tocmai pentru ca intrezaresti la capatul lui, propria evolutie.

 2. Ma bucur mult ca gandesti asa, Viviana :)

 3. Toti avem doua eu-ri…si toti suntem nemultumiti de ce obtinem..sta in natura noastra..mereu vom fi nemultumiti de alegeri..vom realege..si iarasi vom fi nemultumiti..e un cerc vicios :(

 4. Any,
  nu toti avem doua eu-ri :)
  E o discutie mai larga, dezvoltam, daca vrei :)

 5. corect. nu toti avem doua eu-ri. insa…e bine oare sa le ai? iar daca tot le ai,nu esti cu atat mai chinuit de ele,cu cat mereu oscilezi ?

 6. Ai atins un subiect demn de luat in seama.
  Despre asta a scris si Maestrul, despre regasirea sinelui autentic. Multumesc, te mai astept.

 7. intotdeauna voi reveni. abia acum v-am descoperit si voi reveni cu drag.

 8. Iar noi, te asteptam si primim cu drag!
  As vrea sa transmit faptul ca acest loc este exclusiv de suflet, meditatie, odihna si tihna, pentru noi si voi.

 9. E un loc atat de placut, draga Gabi! O intalnire a unor oameni cu multa sensibilitate…Multumesc in fiecare zi celor care daruiesc aici gandurile, parerile lor!

 10. June,
  esti tare draga.
  Multumim si noi :)
  si fii sigura ca suntem cu atat mai mult motivati sa continuam sa scriem.

Leave a Reply