Interviu cu Dumnezeu

- Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…..şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
- Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici, întotdeauna .

46 Responses to “Interviu cu Dumnezeu”

 1. Frumos spus. Dar poate ca oamenii ar dori sa il stie pe Dumnezeu printre ei si nu undeva sus de unde sa priveasca tot ce se intampla. Ne vine greu sa credem in ceva supranatural. Suntem oameni din ce in ce mai pragmatici.

 2. citesc acum Convorbiri cu Octavian Paler si din paginile 85-87 eu am tras concluzia ca acest “interviu” nu a fost totusi scris de el…ceilalti cititori ce parere au?

 3. Gia, ai dreptate. In mod cert NU este scris de Paler. De altfel, a negat chiar el asta. A fost o greseala la noi iar eu nu am fost atent, de aceea s-a publicat.

 4. Indiferent cui ii apartine acest text, este de o profunzime impresionanta… merita sa ii acordam cateva minute (macar) pentru a medita la el… si la vietile noastre…

 5. Imi cer scuze pentru greseala facuta.

 6. Se mai intampla, Sasha. Dar continua ceea ce faci. Faci o treaba excelenta:).

 7. Eu vreau să ştiu cine a scris textul ăsta, dacă nu a fost Paler. Prin ce sursă a ajuns la voi?

 8. Maia nu stiu sa iti spun cine l-a scris. Cert e ca materialele de care dispun si din care postez, sau autorii acesteia au fost prost informati, si s-a facut o confuzie. Unii spun ca textul apartine altii ca nu. Pentru mine, ramane totusi ceva frumos si il iau ca atare.

 9. Ovidiu,Dumnezeu e printre noi clipa de clipa pentru ca El e omniprezent,doar ca noi nu realizam acest lucru.Si faptul ca respiri,faptul ca poti sa mergi,sa vezi,sa auzi,sa vorbesti e ideea,puterea si dragostea lui Dumnezeu.La urma urmei,totul se datoreaza Lui.Noi oamenii nu avem niciun merit.IL simtim acolo sus si nu langa noi,pentru ca noi nu IL cautam cu adevarat.

 10. „Dumnezeu există pentru cei care au nevoie de el s-a spus. Nu este adevărat. Eu am nevoie dar nu l-am găsit”
  Octavian Paler

 11. Acest articol afost scris de un om foarte inteligent.Si cine vrea sal citeasca poate sa vada adincimea lui.Poate sa inteleaga cine e DUMNEZEU si cit de minuscul eomul ,Aici se vede cine a fost octavian paler

 12. aici e greseala ta…omul crede in Dzeu, doar cd are nevoie de ceva anume,,,iar dk nu primeste, se intoarce la ideea ca nu exista Dzeu..pacat ca in ziua de azi majoritatea oamenilor vad doar partea materiala,,si putini cred cu adevarat in el…frumoase versuri, te ating la inima..cel mai frumos este sfarsitul, cand zice: ‘faptul ca sunt aici, intotdeauna’ .bv nota 10 +

 13. exceptional…

 14. [...] Interviu cu Dumnezeu [...]

 15. e foarte frumos…si nu conteaza cine l’a scris.Ar trebuie sa ne gandim la ceea ce e scris ca asta e cel mai important!De multe ori uitam ca suntem oameni si ne comportam ca niste animale,uitam sa iubim dar stim sa uram fara ca sa ne invete nimeni…am invatat sa apreciem mai mult defectele decat calitatile unei persoane si totusi spunem ca suntem buni,culti si cu suflet mare…eu zic ca toti ar trebui sa ne punem un semn de intrebare aici…imi place foarte mult acest text,m’a impresionat pana la lacrimi!!!

 16. va rog sa imi spuneti cu ce v-a impresionat cele spuse de O.P. ce a zis el si nu erau stiute deja? ce a incercat sa demonstreze si nu a fost demonstrat? daca stiti va rog sa imi raspundeti daca nu va rog sa nu mai doveditit cea ce nu ganditi!

 17. Dumnezeu,tatal nostru ,este peste tot si oriunde; daca il vei striga te va auzii este adevarat ca nu de fiecare data noi nu intelegem ca el ne-a raspuns strigatului si cerintelor noastre tot prin oameni ca noi ;dupa cum stiti noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea dumnealui ,poate ca nu ne-convenit ce am primit dar nu v-ati pus problema ca asta meritati.
  Noi toti suntem copii lui Dumnezeu va convine sau nu asta este adevarul; doar ca noi suntem unii mai cuminti,ascultatori cu mai multa intelepciune;iar unii mai neastimparati ,incapatinati,ignoranti cu nai putina intelepciune si ca drept dovada ce ni se intimpla asta meritam si ar trebuii sa fim mai buni pentru a fi rasplatiti cu bine.Eu tin la voi toti ca-mi sunteti frati si sufar pentru cei necajiti si suparati dar in acelasi timp ma bucur pentru cei ce sunt bine ca sa nu spun fericiti ca ei l-au simptit si l-au ascultat pe TATA.DUMNEZEU care este numai DRAGOSTE. A-si vrea sa va spun mai multe, dar TIMPUL nu-mi da voie, am sa va mai scriu cind pot.VA PUP PE TOTI! MARIA.

 18. Consider ca generatia mea (ce nascuti prin ’92, ’93 , ce care sunt “tinerii” de acum) avem ce invata de la asemenea oameni, cum a fost dn-ul Paler. Pacat ca multi il vad doar un om care a fost si atat…

 19. Octavian Paler a fost,este si intotdeauna va fi un mare scriitor care stia sa gaseasca replicile potrivite pentru a sensibiliza.Acela care ramane indiferent dupa ce a citit orice lucrare a lui,nu numai Interviu lui Dumnezeu,inseamna ca este un om lipsit de discernamant,compasiune dar mai ales de sentimente.

 20. nu-i un text propriu-zis
  e un colaj de morfisme,asamblat siropos pe un site obscur,probabil al vreunei secte,cult religios sau pseudo…
  colajul e in engleza,iar traducerea de mai sus este aproximativa deoarece,referirea la copii este interpretata ad-literam,ceea ce nu reprezinta intentia autorilor.pt ca sunt cinvins ca-i o chestie de echipa ,sa zic asa.

  http://www.theinterviewwithgod.com/popup-frame.html

  in opinia mea e o blasfemie sa continuati sa-i atribuiti textul marelui paler.de aceea rog responsabilul site-ului asta sa indrepte “gresala”

 21. Marss, peste cateva luni vom analiza toate textele care au fost si vor fi pe acest site; speram ca in viitor sa nu existe greseli :)

 22. foarte frumoase cuvinte alese si spuse parca ar fi culese

 23. Dumnezeu este in tot ceea ce privesti.
  Cand te trezesti dimineata si vezi soarele rasarind si roua de pe frunze, sa stii ca El este langa tine!!!

 24. textul a fost preluat din ‘conversatii cu d-zeu”, un autor american si intr-adevar … inspira cartea

 25. http://www.amazon.com/Interview-God-Reata-Strickland/dp/0743229576

  http://www.reata.org/interview.html#

  Nici nu stia Octavian Paler ca e reporter la Poarta Raiului :)

 26. Cei însetaţi … să nu uite că pot primi apă, dar doar dacă o şi caută. . .

  Ioan 17: 3:

  “Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat”

  În unele traduceri apare “…să te cunoască pe Tine…”.

  Dar, cum pot oamenii să cunoască, sau să creadă ca-L cunosc, când nu caută să-L cunoască… ?
  Şi care-i cea mai buna cale de-a cunoaşte pe cineva?
  Nu faptul de vorbi cu acea persoană?
  Şi n-ar fi frumos să existe comunicare între acele două persoane?
  Şi cum poate să existe comunicare, când doar unul vorbeşte, iar celălalt nu e lăsat să vorbească? …

  Oamenii se roagă/vorbesc cu singurul Dumnezeu Adevărat şi Atotputernic, dar, ascultă ei oare şi ce are El de spus? . . .

  IOAN 17: 3, Dragilor . . .

 27. Dumnezeu ne asculta pe toti atunci cand suntm in necaz si acest articol e interesant…

 28. Octavian Paler — Interviu cu Dumnezeu…

  In mod cert acest text nu este scris de Paler. De altfel, a negat chiar el asta. Totusi mie mi se pare ca merita citit!…

 29. Relatia cu Dumnezeu e una personala,iar eu cred ca oamenii gresesc atunci cand incearca sa impuna credinta sau necredinta lor…Daca acest text a fost sau nu scris de Paler ? Nici macar nu conteaza…Important e ca daca cineva i l-a atribuit fara sa fie al sau, inseamna ca il reprezenta,asa gandea,asa simtea la un moment dat Paler. Iar in textul asta Paler pot fi eu,sau tu…sau el…Ne-am fi dorit cu totii acest interviu,aceste cuvinte simple care sa te faca sa te simti cumva protejat de cineva;sa crezi cu toata fiinta ca cineva,acolo sus,te iubeste…Si daca nu reusesti sa simti starea asta,de ce denigrezi?Tot Paler a spus ca ai dreptul sa fi suparat dar nu ai dreptul sa fi rau…Concluzia?Multumesc pentru ca ca ai existat si multumesc ca am putut sa te cunosc,multumesc pentru minunea de a te citi,multumesc pentru tot!Dumnezeu sa te aiba in paza,DOMNULE OCTAVIAN PALER!

 30. Polimedia: nu stiu de unde ai scos asta, dar daca ai cartea “Convorbiri cu Octavian Paler” (2008, editura Corint), uita-te la pagina 86 si ai sa gasesti un Interviu… , interviu care e semnat de Octavian Paler. “Interviu cu Dumnezeu” a fost publicat si in “Micromagazin, Romanian Meridian” la 17 decembrie 2005.

  Cu stima.

 31. Dumnezeu e printre noi,este in noi.El a creat oamenii buni tocmai pentru a le alina suferinta celor care au nevoie sa fie ajutati.Dumnezeu ne-a lasat sa alegem,dar ne-a trimis si ajutoare.Si da,el este acolo.Noi trebuie doar sa credem.

 32. Interviu cu Dumnezeu este scris de Reata Strickland.Un search pe google o sa va lamureasca!

 33. intradevar oamenii al striga pe Dumnezeu:x doar cand are nevoie..:| se roaga la El si daca vede ca nui ajuta dupa cred ca Dumnezeu:x nu exista dar trebuie totusi sa te rogi mereu nu doar atunci cand ai nevoie de Dumnezeu:x daca vrei neaparat sa te ajute trebuie sa te rogi cu credinta trb s ai credinta sa.ti raspunda Dumnezeu:x eu ma rog tot timpul si cand am nevoie de Dumnezeu:x si cand nu am nevoie..in finee voi acum faceti c vreti dar asa e cel mai binee

 34. Aceste text nu-i aparține lui Octavian Paler!
  http://rapas.wordpress.com/2011/09/02/interviu-cu-dumnezeu-fara-octavian-paler/

 35. Dumnezeu cea mai suprema zeitate din totdeauna,cel care a creat totul nea dat noua posibilitatea sal aflam (prin creatia sa si cuvintul sau). cunoscindui scopurile .. implinirile.. dorintele ..calitatile sale minunate, cu care am fost si noi creati, noi oamenii suntem onorati deai aduce laude . PS noi in simpla noastra viata uitam sa facem acest lucru.si mai bine incepem a critica uneori ceea ce nu intelegem. cunosc versetul care spune ca orce lucru ai face fal ca pentru dumnezeu spre gloria lui, imi place foarte mult cind vad pe altii implinind acest principiu fiindca astfel sunt indemnata sal respect din toata inima si eu.

 36. Faza aia cu :

  “…că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.”

  a zis-o Dalai Lama

 37. foarte frumos ma emotionat si sunt doar un copil de 13 ani!!

 38. Acest text este cu in foarte impresionant . M-am regasit cam in tot . M-a ajutat sa realizez ca eu imi fac planuri de viitor dar uit sa traiesc prezentul . Tocmai din aceasta cauza toata lumea constata ca timpul trece , nu repede ci foarte repede ! Mi-as dori fffoarte mult ca oamenii sa devina mai buni si mai calzi la suflet . As vrea foarte mult sa am o astfel de conversatie si sa-I simt caldura nu doar cu creierul si inima ci si din vorbele sale .
  Cu mult respect ,
  Cristian

 39. Dalai Lama a scris textul.

 40. eu fug de oamenii care inca mai sunt incuiati la mine si in secolul 21. Oameni cu creier,face-ti diferenta dintre realitate si s.f. pe ce lume traiti? cuvintele din acest articol sunt frumoase si inspirate din realitate scrise de om nu de d-zeu! credeti in biblia care a fost creata de om nu de d-zeu. raspunde-ti-mi si mie marii credinciosi ai lumii prima oara se naste cel mai puternic apoi cei mai slabi adica noi oamenii? comentariile voastre ca d-zeu e langa noi e soarele e aerul oameni disperati sa traiasca pe lumea cealalta si pe lumea asta i-si rup genunchii inchinandu-se la chip cioplit contrar bibliei lor care spune sa nu te inchini la chip cioplit si nici o alta asemanare a lui,iar daca eu sculptez o icoana toti va inchinati la ea. ignorati-mi acest mesaj dar l-am scris pentru ca mie mila de voi. stiu ca voi marii credinciosi asteptati sa va dea d-zeu viata vesnica ca pe pamant a-ti trait doar sa va plangeti de mila in loc sa va bucurati de viata va fost frica sa nu gresiti ca nu cumva sa va pedepseasca d-zeu nu de altceva. Nu faceti un rau ca sa nu va ia politia pe sus nu ca asa ar fi normal. trebuie sa va fie frica de cineva ca sa fiti buni nu din propria constiinta. Religia este inventata de om punct oameni credinciosi ce sunteti

 41. ba, nu stiu cine le a scris dar sant misto

 42. Citataul ii apartine lui DALAI LAMA !!!

 43. am gasit acum citva ani textul mult mai amplu sub semnatura unui/unei autor italian si sunt comvins ca acela eautoril fiindca atit Dalal Lana cit si O. Paler nu il reproduc in totalitate . Daca nu ma insel acelasl autor are si un interviu cu Satana ambele publicate pe aceeiasi pagina de ziar dar nu mai stiu daca a fost jurnalul national, romania libera sau urmasa scinteii tlneretului.Daca il gasesc va dau de stire. Sa auzim de bine

 44. Daca il vom cauta pe Dumnezeu doar atunci cand vom crede noi ca avem nevoie de sprijinul Sau, fara sa constientizam ca in fiecare secunda avem nevoie de el, sigur ca nu vom putea recunoaste rasounsul Sau.
  Si apoi, noi vrem sa-i cerem ceva ce nu prea meritam, Domnului, si el sa se conformeze imediat. Domnul este Creatorul si Stapanul care ne iubeste, intr-adevar, dar noi vrem sa fie slujitorul nostru
  Nu trebuie sa ne intrebam ce am facut pentru a merita ajutorul Lui ci trebuie sa ne straduim sa-i respectam poruncile. si atunci vom recunoaste rasounsul Sau.

 45. Oamenii au nevoie de Dumnezeu si culmea ca echilibrul universului face ca si DUmnezeu sa aibe nevoie de oameni.
  Orice relatie bazata pe nevoie e o relatie departe de iubire.
  Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea lui sau a lor insa nu ne-a intrebat niciodata daca vrem asta. Culmea e ca ne-a creat fara cunoastere, adik asa cum spun cartile vechi eram niste inconstienti undeva intr-un RAI. Pai ganditiva ce rai e azi pe pamant pentru cei prosti de-a binelea pentru cei super prosti, ei sunt fericiti. Totul a fost doar cu referire de la inceput la ceea ce nu avem sa facem, parca am fi fost un animal de companie care are voie multe chestii dar nu sa se urce in pat.
  Oamenii sunt SCLAVII lui Dumnezeu si implicit a tot ceea ce ei sunt si doresc.
  Dumnezeul meu nu pedepseste, nu judeca, nu cere sacrificii, nu face discriminari si nici nu cere un anumit comportament, el doar iubeste si ma inspira sa iubesc, el inseamna libertate nu sclavia promovata de religii.

 46. Dalai Lama?!?!?!?

Leave a Reply