In bataia vantului

” Uneori seaman cu un clopot parsit pe care doar vantul il mai face sa vibreze.” - Apararea lui Galilei

Nimic nu te mai indeamna sa continui ceea ce faci, iti lipseste motivatia, nu iti place ceea ce faci ? Renunta. Fa lucrurile care iti plac. Gasetse un motiv de bucurie in fiecare actiune pe care o intreprinzi.

Pasiunile tale, visele tale sunt cele care te imping de la spate. Chiar daca uneori te simti abandonat, parasit si pierdut, nu uita ca nu esti o frunza in bataia vantului. Solutii exista mereu, trebuie doar sa ai ochi spre a le vedea. Ai capacitatea si puterea de a opta, de a alege sa faci ceea ce iti place.

“De ce sa ne dramuim singuri pasiunile si dorintele cand, oricum, viata fiind scurta, vom fi dramuiti? Nici dragostea, nici alta pasiune n-au cum sa fie “rezonabile”. Iar daca sunt, cu atat mai rau! A iubi “nebuneste” e, dupa parerea mea, singura forma adevarata de iubire. In consecinta, orice intelepciune inteleasa ca o grija de a nu dori ceva “peste masura”, de a nu visa “prea mult”, adica “fara masura”, ar trebui sa ne puna pe ganduri. Va amintesc ca “mediocritatea” inseamna, in latina, “cale de mijloc”, abea apoi “inferioritate”. “  - Calomnii mitologice

E decizia ta. Te poti scalda in marea masa a mediocritatii sau te poti ridica deasupra lor. Poti sa urmezi drumul altora, visele lor. Sau poti fi tu acela care isi urmeaza cu indrazneala, curaj si perseverenta propriile teluri. Nu te lasa in bataia vantului, ci fi tu acela care decide inctro bate vantul.

Tu nu poti mai mult ? Tu nu ai reusit niciodata? Sunt doar scuze ale celor care nu vor sa te lase sa vezi ca te poti ridica deasupra lor, ca poti sa iti exploatezi pasiunile si potentialul tau creativ. Tinde mereu mai sus si nu te complace in mediocritate. Doar pasiunile tale si dorinta “nebuneasca” de a-ti vedea visele devenite realitate te pot face sa vibrezi, nu astepta vantul sa o faca, caci ” Asteptatea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat sa murim suportabil, putin cate putin. ” - Viata pe un peron

4 Responses to “In bataia vantului”

  1. Asa este Adela.
    Fa ceea ce natura ta vrea sa faca, fa ceea ce tanjesc calitatile tale interioare sa faca. Asculta-ti inima si nu vei gresi niciodata fiindca nu vei fi niciodata scindat.
    Uneori te va duce la pericole, dar sa nu uitam ca acele pericole sunt necesare. Uneori te va duce pe cai gresite, dar aminteste-ti ca aceste abateri fac parte din crestere. De multe ori vei cadea; ridica-te din nou pentru ca astfel iti aduni puterile. In acest fel devii intreg.

  2. Da, Gabi, trebuie sa avem curajul sa ne urmam visele. :)

  3. E bine sa te lasi cateodata in bataia vantului .Sa nu iti pese de consecinte, dar dupa aceea iti dai seama cu durere ca exista consecinte si ca trebuie sa nu te lasi furat de magia vantului sau de usuratatea cu care sufla.Timpul in care iti revii de pe urma actului visarii e dificil sau poate e pietruit cu diverse piedici. Iar a iubi inseamna a iubi cu intensitate si maxima pasiune.Daca adaugam in aceasta formula si dorinta la fel de intensa, ecuatia e completa. :)

  4. Asa e , Paula, sunt lucruri pe care trebuie sa le facem indiferent de consecintele lor, la fel cum exista si situatii in care trebuie sa cugetam ceva mai mult la deciziile noastre. :)

Leave a Reply