Diletantul

Nu putem vedea toți cerul ca un astronom, pământul ca un geolog, florile ca un botanist, norii ca un meteorolog, păsările ca un zoolog. Am face din univers un Larousse enorm. Trebuie, probabil, să existe pe lume și diletanți, a caror singură specialitate e melancolia. Și, evident, eu fac parte din ei. - Caminante

Sursa foto: www.jurnalul.ro

7 Responses to “Diletantul”

 1. La multi ani, maestre!
  Doamne, cat de mult ne lipsesti

 2. GÎND DE ŞI CU LUMINĂ MAESTRE
  şi VOUĂ
  TRUDITORI LUMINOŞI
  ai siteului

 3. La multi ani,Maestre ! Chiar daca acum locuiesti intr-o stea ,stiu ca raspandesti pentru noi,- cei ce-ti simtim enorm lipsa -,raze de lumina…Le simt citindu-ti si recitindu-ti cartile si-ti multumesc pentru ca existi pentru noi!

 4. Am terminat acum Desertul pentru totdeauna. Citeam si-i auzeam vocea. L-am revazut la inceputul lunii intr-o reluare la Profesionistii. Aceleasi lucruri. Scria minunat. Dar sub alte titluri, cartile sunt identice. Cartea numita mai sus e la fel cu Convorbirile, lipsesc doar moliile.

 5. Multumim din suflet pentru tot

 6. De obicei oamenii cu cât adaugă ani la viața lor se cred mai profesioniști și mai atotștiutori. Le știu pe toate. Sper să fac însă, la acea vârstă, și eu parte din categoria melancolicilor.

 7. Intelepciunea si chibzuinta parca se cuibarisera candva printre noi… Nu puteam sti niciodata care e mai melancolica, dar amandoua erau inloacrimate.
  Acum avem doar melancolia; si dorul dupa un suflet celest.

Leave a Reply