Atât de aproape…

Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor. - Viaţa pe un peron

Trăim zi de zi cu senzaţia  că marile eforturi şi sacrificii aduc fericirea, dar, adeseori, constatăm cu surprindere că micile bucurii de zi cu zi, sunt cele care ne luminează chipul. Lucrurile minunate nu vin întotdeauna din realizări măreţe. Adesea, surâsul persoanei iubite ne poate face mai fericiti, decât o realizare profesională pentru care am muncit din greu, dar care o dată atinsă, constatăm cu dezamăgire că nu ne-a adus fericirea sperată.

Frumuseţea, iubirea, bucuria sunt atât de aproape de noi, sunt chiar  în sufletul nostru. Trebuie doar să ne oprim pentru o clipă si să privim cât de minunate sunt lucrurile atât de “banale” de lângă noi, gesturile şi vorbele atât de “obişnuite” ale celor dragi. Vom constata cu surprindere că lucrurile sunt mai frumoase decât par, iar oamenii mai buni decât îi vedem.

6 Responses to “Atât de aproape…”

 1. Asa este :) . Fericirea este parte a fiintei noastre. Lucrurile ce par banale sunt cele care ne transforma in oameni impliniti :) . Superb, Adela! :)

 2. Intr-adevar, Ovidiu! Fericirea vine din simplitate! :)

 3. Foarte frumos scris, Adela.
  Chiar asa…de ce ar trebui sa ne apropiem de adevar numai plini de rani ?
  De ce ar trebui sa fim sfasiati de vulturi ca sa avem curaj ?

 4. Uneori ajungem la adevar “raniti”, pentru ca deseori nu putem vedea partea frumoasa a lucrurilor, numai dupa ce am vazuto pe cea mai mai putin frumoasa. Dar, poate, ar trebui sa invatam sa admiram lucrurile inainte de a le pierde, sa iubim oamenii pana nu e prea tarziu, pana sunt inca langa noi.

 5. http://octavianpaler.ro/?s=lumanare
  e drept ca lucrurile marunte, atunci cand sunt observate, pot sa ne ajute sa devenim mai fericiti! numiti-ma Gica Contra sau pesimista, dar cred ca tot lucrurile marunte ne pot face uneori rau…..pot provoca usor suferinta :) viata este un amestec de alb si negru……uneori GRI! dar merita traita din plin!
  PS: inspirat post! keep up the good work! :)

 6. @ Simona, viata fiecaruia e compusa din lumini si umbre, dar important e sa ne bucuram de paritle sale luminoase, lasand deoparte regretele si amintirile mai putin placute!!!

Leave a Reply