Asteptand

“Inchipuiti-va ca intr-o zi ar fi venit un tren si n-am fi mai avut putere sa urcam in el. L-am dorit prea mult, l-am asteptat prea mult. Ne-am epuizat in asteptare si nu ne-a ramas nicio picatura de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului asteptat. Numai ca ne-am fi simtit striviti de o mare tristete, amintindu-ne cat am visat trenul acela care acum pleacă fara noi. Si ce-am fi putut face dupa plecarea trenului? Singura noastra sansa ar fi fost sa uitam de el, sa uitam de toate, sa dormim, iar cand ne trezeam, cu ultimile noastre puteri, sa asteptam alt tren…” - Viata pe un peron

Sursa poza: www.romanialibera.ro

8 Responses to “Asteptand”

 1. ce frumos….Octavian Paler e scriitorul pe care il caut de vreo doi ani si pe care nu l-am gasit in lungile mele calatorii in lumea paradisiaca a cartilor…

 2. Frumos….O.Paler cucereste lectorul prin sinceritatea operelor sale care ajumg direct in inimile noastre si acolo raman…ma regasesc in operele sale…ma inspira operele sale…..imi dau lectii de viata…ma ajuta sa ma cunosc pe mine…asta trebuie sa faca o carte….

 3. Multe din operele lui Octavian Paler sunt deosebite lectii de viata, sfaturi de nepretuit. Ne bucuram ca vorbele sale au ajuns la tine, si ti-au adus un zambet pe buze.
  Te mai asteptam! :)

 4. Octavian Paler a fost unul dintre cei mai inteligenti oameni care au imbogatit cultura romana…cand a murit el a fost ca si cum ar fi ars biblioteca nationala…

 5. Genial…

 6. Dacă vrei să te convingi că o fantomă nu e fantomă, n-o alunga, ci-mbrăţişeaz-o. Am avut mereu o plăcere aparte vizavi de fraza asta. Am metamorfozat-o, personalizând-o, trecând-o în realitatea ce mă-nconjoară zi de zi. Uneori, am avut senzaţia că sunt pierdut între două căutări şi-o-mbrăţişare, Dar mă simţeam regăsit de fiecare dată când ascultam vrăjit, vocea Maestrului. Mi-e dor de el în fiecare zi. Şi îi simt lipsa, mai mult decât o simt pe-a mea.Mă simt fără mamă, fără tată. ce îl poate aduce înapoi????

 7. @Emilio, frumoase cuvinte. Recitind operele Maestrului, aducandu-ne din cand in cand aminte de vorbele si sfaturile sale intelepte e o cale spre a tine toate astea aproape de sufletul nostru.

  @ Cristina, operele lui Octavian Paler vor ocupa mereu un loc aparte in istoria literaturii si culturii noastre. :)

 8. este cel mai intelept om posibil
  are niste cuvinte geniale care ne pun foarte mult pe ganduri. lectii de viata? cele ma iimportante! RESPECT PT UN ASEMENEA OM! RESPECT!

Leave a Reply