Arta

“Dar ce vor cei pentru care capodopera e o problema de sanatate si geniul o forma clinica? Si care cred ca arta trebuie studiata la Facultatea de Medicina si exemplificata in ospicii?”

“Braque zicea odata ca arta e o rana transformata in lumina.”

“Nu putem exista pentru renuntari. Dupa cum nu putem fi de partea celor care sufera fara sa fim impotriva celor care nu-i inteleg sau ii jignesc prin mila lor.”

“Orice durere se poate schimba in valoare, zicea Malraux.”

“Istoria artei nu e istoria ranilor, ci numai a ranilor transformate in lumina. Si nu suferinta a umplut muzeele si bibliotecile, ci lupta impotriva ei si a singuratatii.”

“… arta nu e o maladie, fie ea si subtila, ci o forma de lupta pentru adevar.”

- A treia iubire: Scrisoare domnului Camus

Secole la rand regi, preoti, politicieni si oameni de rand s-au ferit de ceea ce e nou, diferit, iesit din tipar. De fiecare data cand a aparut o idee noua, cineva a aruncat cu noroi in imaginea celui care indrazneste sa aiba alta parere.

Daca faceti parte din gloata, pe care o voi numi generic oameni care judeca la prima vedere, mai cititi de 2 ori postul si abia apoi postati comment.

Prelegerea mea se opreste aici, pentru ca nu vreau sa repet ce s-a mai zis. Sunt in schimb nerabdatoare sa raspund si sa-mi sustin parerea prin commenturi.

2 Responses to “Arta”

  1. Pictura este poezie tăcută. Plutarh

  2. Nu trebuie sa existam pentru renuntari! Da, asa este. Durerea se schimba intotdeauna in valoare! :) . In bucurie :) .

Leave a Reply