Drumurile mintii

Mintea ta nu poate sa stea linistita. Are o nevoie continua de a se ingrijora. Ca atunci cand pedalezi o bicicleta pentru a ramane in echilibru si a parcurge o distanta, la fel mintea isi pedaleaza rotitele. Daca uneori esti un pic tacut, incepi sa te ingrijorezi “de ce sunt tacut?” Mintea ta e din nou in alergare fiindca exista teama ca daca s-ar opri, omul impreuna cu mintea lui vor dispare. Daca mintea dispare te simti terminat. Pentru ca te identifici in mod eronat cu mintea ta. Dimpotriva, mintea ar trebui sa-si ia ragazul de a se opri pentru a vedea ca in acel spatiu ESTI tu: - lumina, constientizare, fiinta. Creierul este mecanismul corpului, dar mintea este creata de societatea in care traim si depinde de turma de oi de care apartinem. Asa ca mintea va avea de multe ori aspectul conditionarilor noastre. Dar daca ai fi mai atent la procesele gandirii ai putea ajunge sa constientizezi ceea ce ESTI, activand si acele parti ale mintii care acum nu functioneaza si devenind stapanul mintii tale, fiindca pana una-alta, mintea e stapanul tau.

“Sunt drumuri ce ne caută demult.
Şi-ajung la noi când noi suntem plecaţi
În căutarea lor pe alte drumuri.”

3 Responses to “Drumurile mintii”

 1. Adică, e un fel de a spune că mergi pe calea greşită, atunci când de fapt ar trebui să o aştepţi şi să cântâreşti pe cea care este bună. Hmm! Dar şi răbadarea este o virtute. Nu toţi putem fi virtuoşi de fiecare dată.:)

 2. Marius,
  se poate spune si asa :)

 3. Drumurile minti sunt drumurile destinului nostru…care destin …este “propriul nostru caracter” asa zicea maestru…
  Toti ne cautam “drumul” si de fapt cautarea in sine este drumul pe care trebuie sa mergem…pana cand ne trezim: pe o scara de valori,sau pe o scara de non-valori..ce conteaza relativitatea e parte din real.
  Imi e dor de maestrul Paler si de tenacitatea comentariilor sale de la sinteza zilei.
  Cred ca si de acolo de unde e acum e scarbit de neputinta noastra de a schimba Romania,in ceva sublim si drept, de a avea curajul sa ne asumam o pozitie oficiala si cat mai vocala in raport cu in-satisfactia fata de performantele politice ale unor guverne penibile prin japca oribila .japca pe care toti o lasam sa existe sub umbrela pasivitatii noastre de cetateni prea mici…:(((

Leave a Reply