La multi ani, ROMANIA !

Exista din ce in ce mai multe semne de intrebare daca suntem sau nu, iubitori de neam. Iata cateva fragmente ale maestrului Octavian Paler privitor la Romania si, in special, felul in care era prezenta in sufletul lui:

Sincer sa fiu, ma impresioneaza rau vorbele de ocara spuse despre Romania… Romania este o tara fara reguli… Primul lucru care a fost privatizat in Romania este interesul national… Romania a devenit tara matusilor, tara soacrelor, tara reporterilor, tara cumnatilor. Nu se poate, e o bataie de joc inadmisibila… Romania exista astazi, rezista datorita celor care spala closete in Italia si in Spania. Si care trimit aici, in Romania, ma rog, miliarde de dolari. Fara astia, care si-au luat lumea-n cap, gata! S-ar strica toata situatia asta… De Romania nu ma pot satura pentru ca Romania face parte din destinul meu, nu pot sa declar ca nu sunt roman…”

” Patriotismul nu  e numai iubirea pamantului in care te-ai nascut ci, mai ales, iubirea trecutului, fara de care nu exista iubire de tara.” M. Eminescu

“România este patria mea, restul sunt doar ţări.” spunea superb Octavian Paler.

La multi ani tuturor romanilor!

2 Responses to “La multi ani, ROMANIA !”

  1. La multi ani!

  2. [...] citate: http://octavianpaler.ro December 5th, 2010 [...]

Leave a Reply